Právní služby a pomoci

10.03.2013 19:25

- nabízíme nezávislé poradenství v oblast exekuce a soudních sporů

- zastupování před obecnými soudy, včetně Nejvyššího soudu ČR, Nejvyššího správního soudu ČR

- zastupování před Ústavním soudem ČR

- zastupování před státními orgány a orgány samosprávy

- zastupování v řízení ve věcech vkladu do katastru nemovitostí

- zastupování při jednání s fyzickými a právnickými osobami

- sepis smluv a jiných listin

- obhajoba v trestním řízení

- poskytování právních porad

 

Nabízíme právní servis zajišťujeme poskytování  právních  služeb  ve většině oborů platného práva České republiky, mezi něž patří zejména:

 

Občanské právo:

- závazkové právo (smlouvy)
- věcná práva (vlastnické právo, spoluvlastnictví, věcná břemena, zástavní právo, zadržovací právo)
- vymáhání pohledávek
- bytové právo - nájemní vztahy
- převod bytů do osobního vlastnictví

- advokátní úschova peněz

- odkup pohledávek



Obchodní právo:

- obchodní závazkové právo (smlouvy mezi podnikateli a obchodními společnostmi)
- vymáhání pohledávek z obchodně právních vztahů
- právo obchodních společností a družstev
- zakládání a změny obchodních společností (akciové společnosti, společnosti s ručením omezeným, komanditní společnosti, veřejné obchodní společnosti)
- zápisy do obchodního rejstříku
- právní poradenství společnostem a družstvům

- advokátní úschova peněz

 

Pracovní právo:

- vypracování pracovně-právních dokumentů
- tvorba kolektivních smluv
- kolektivní vyjednávání na straně zaměstnavatele

- nabízíme soudní znalce v oboru stavebním

 

Rodinné právo:

- rozvody
- vypořádání společného jmění manželů
- úprava vyživovacích povinností mezi rodiči a dětmi a mezi manžely

 

Trestní právo:

- obhajoba v přípravném řízení a v řízení před soudy
- zastupování poškozených v trestním řízení

Kancelář Mediátora

Některé spory či problémy je však výhodnější řešit mimosoudní cestou, a z tohoto důvodu se  naše advokátní kancelář zabývá i poskytováním tohoto druhu právních služeb.

 

Výhodami alternativních řešení sporů jsou zejména rychlost, důvěrnost, neveřejnost, dobrovolnost, úspora finančních prostředků, vedení na základě předchozí domluvy a zachování dobrých vztahů mezi účastníky řízení.

V rámci mimosoudních řešení sporů účastníci definují vlastní představu o narovnání svých problémů, podílejí se na volbě způsobu jejich řešení a jsou odpovědni za svá rozhodnutí.

Cílem, kterého má být v procesu dosaženo, je vzájemná, vyvážená dohoda zúčastněných stran, která odráží jejich možnosti a přání, a která by se stala počátkem jejich další případné spolupráce. Věc lze kdykoliv v jejím průběhu ukončit.

 

Mezi poskytované způsoby mimosoudního řešení sporů patří zejména:

 

Právo spolupráce

Právo spolupráce (Collaborative Law) je v současnosti vedle mediace nejrozšířenější alternativní metodou mimosoudního řešení sporu na světě. Jsou to zejména advokáti z USA, Kanady, Velké Británie a Austrálie, kteří ji úspěšně využívají a prosazují za vydatné podpory mezinárodní organizace spolupracujících odborníků IACP /"Akademie spolupracujících odborníků"/. Metoda práva spolupráce začíná mít úspěchy rovněž v zemích Evropské unie vč. České republiky. Tato efektivní a účinná metoda je zařazena mezi právní služby advokáta, který chce klientovi nabídnout něco více než formální, ponižující, vynucující, vleklý, drahý a ne vždy spravedlivý soudní proces.

Aplikace práva spolupráce představuje mnohem efektivnější a pružnější metodu vyřešení sporu než je soudní rozhodnutí. Je určena zejména pro klienty, kteří si spory přejí vést v nekonfrontačním stylu, v atmosféře bezpečí a pohody a je pro ně důležité udržení dobrého vztahu a dosažení vzájemně výhodné a vyvážené dohody.

Právo spolupráce je efektivní metodou smírného řešení sporu, která napomáhá zlepšení komunikace mezi stranami, je léčivou terapií vztahu. Zároveň umožňuje získat kontrolu nad osobním i profesním životem. Nechcete ji vyzkoušet?

Úspěšnost této metody je podmíněna zájmem stran o spolupráci na řešení jejich sporu dohodou. Výsledná dohoda respektuje zájmy zúčastěných stran. Pokud nedojde k vyřešení sporu metodou práva spolupráce, advokát není oprávněn v jakémkoli dalším řízení klienta zastupovat, ani v téže věci svědčit.

 

Mediace

Mediace je jednou ze základních alternativních možností řešení konfliktů. Je to neformální, strukturovaný proces, který probíhá za asistence třetí neutrální strany - mediátora. Jeho úkolem je profesionální vedení procesu a oboustranná podpora účastníků tak, aby tito sami nalezli konstruktivní řešení a byli schopni nést svůj díl odpovědnosti.

 

Negociace

Negociace je vyjednávání a je metodou tzv. první volby mezi metodami alternativního řešení sporů. Podmínkou je udržení dialogu, kdy se očekává ochota všech zúčastněných stran. Cílem je uzavření vzájemné vyvážené dohody, která reflektuje zájmy a požadavky účastníků.

 

Facilitace

Facilitace je způsob řešení problémů jednáním za přítomnosti neutrálního oborníka na procesy řešení problémů – facilitátora. Tento odborník neříká, jak co má být uděláno, ale pomáhá při vyjednávání a nabízí možná řešení. Vždy je zaměřen na konečný cíl. Umožňuje eliminovat překážky, negativní vlivy, narušené vzájemné vztahy a boří stereotypy a profesionální slepotu.

 

Rozhodčí řízení/arbitráž

Rozhodčí řízení je dalším z možných alternativních způsobů řešení sporů, které se však nejvíce ze všech blíží soudnímu řízení. Rozhodčí řízení lze vést na základě rozhodčí smlouvy v majetkových sporech, ve kterých mohou účastníci uzavřít smír. Spor mezi stranami řeší nezávislá, účastníky zvolená, nestranná, třetí osoba. Řízení je neveřejné, rychlé, důvěrné, finančně méně náročné. Výsledkem řízení je rozhodčí nález, který je ekvivalentem rozsudku a stejně jako on je vykonatelným exekučním titulem.

Kancelář poskytuje nezávislé poradenství včetně právních  služeb  také v anglickém jazyce.